zondag 15 augustus 2010

Hay Knul.

Wat ben jij een kanjer.
Dat jij nu al weer zoveel kunt en zo snel opknapt, komt doordat jij er zo hard voor knokt.
 Je doet je naam eer aan Willo. (willow betekend in het engels wilgenboom) Een wilg is taai en veerkrachtig en dat ben jij ook.
Dat je het ongeluk zo goed hebt doorstaan komt ook door je leeftijd. Als je nog zo jong bent, zijn je botjes veel buigzamer. Je ribbetjes zijn niet gebroken, terwijl er wel een auto overheen rolde.
 En dat koppie van jou is zo hard  Die zelfde ochtend had je hem nog gestoten tegen Hanne's hoofd. Dat had tot gevolg dat Hanne, al rondjes rennend zijn hoofd stond te vrijven, terwijl jij verbaast opkeek waar al die commotie vandaan kwam. Dit neemt niet weg dat we heel bezorgt zijn over je hoofdje. Hij heeft toch een flinke tik gekregen.
Toen naar het ziekenhuis. Ook hier kreeg je hoofd de grootste zorg. Maar de artsen kunnen er niet in.
Jij moest je koppie zelf weer beter maken. Je kreeg veel medicijnen, en veel drinken. Je hart en je longetjes werden flink aan het werk gezet. De eerste nacht heb je gelijk al twee lieten afvalstoffen uit geplast. Tegelijkertijd werd je in slaap gehouden om er voor te zorgen dat je geen hoofdpijn zou krijgen.
Na vier dagen mocht je van de dokters weer wakker worden. Dat was voor jou heel naar. Je moest erg
trillen van de medicijnen die je eerder nodig had om te blijven slapen. Je had ook veel nare dromen.
Gelukkig mochten mamma en ik altijd bij je blijven. We kropen zelfs bij jou in bed om je gerust te stellen.
En nu, nu begin je steeds wakkerder te worden. Je begint te praten en je geeft ook antwoord op vragen.
Je slaapt ook steeds rustiger. Hopelijk nemen de nachtmerries nu ook een beetje af.

Je hebt al zo veel gedaan en toch heb ik nog een vraagje. Zou je gauw weer willen gaan eten?
Als je weer gaat eten, mag het slangetje uit je ader. En als die eruit is zal de dokter je veel eerder naar huis laten gaan.
Jij trekt altijd je eigen plan, dus ook nu, maar doe het dan voor mij.

                                                                        Dikke kus,        Pap.

5 opmerkingen:

  1. HI lieve Henk (en natuurlijk Gerda, Hanne, Anouk en Willo),

    Ook wij volgen jullie vanuit Abcoude en ik lees nu net het nieuwe bericht van Henk, mijn ogen blijven niet droog. We waren afgelopen week onwijs geschrokken van het bericht over Willo en jullie zijn sindsdien niet meer uit onze gedachten geweest. Ik lees met bewondering hoeveel kracht er in zo'n jong lijf zit. Dus Willo, luister naar papa ;-), steeds stapjes erbij en dan kan je terug naar Nederland. Voor jullie allemaal heel veel sterkte met alle onzekerheden en ook het gemis van elkaar zo verdeeld over Frankrijk en Nederland. Wij denken aan jullie. Veel liefs, Erik-Jan, Résalieke, Eelke, Mette en Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Willo,

    Afgelopen avond zijn wij van vakantie terug gekomenen en hebben vanmorgen gehoord dat je een ongeluk gehad hebt. Wij zijn erg geschrokken maar toch erg blij dat je weer bij kennis bent en met je moeder kan praten. We hopen dat je gauw weer naar huis kan komen. Wordt snel beter en geef nooit de hoop op.
    Ps: wens je vader en moeder en broer en zus ook veel sterkte want die zullen bang zijn geweest.

    groetjes, Marcel en Marike uit den Haag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Willo,
    We denken elke dag aan je en volgen jou elke dag via deze site... Wat geweldig dat je al zo opknapt! Bij elk goed bericht springen we weer een gat in de lucht! Wat ben je toch een sterke jongen en wat zijn we trots op je dat je zo je best doet om beter te worden. Willo je krijgt een dikke knuffel van Maarten!
    Lieve Henk en Gerda, Hanne en Anouk, wij hebben veel respect voor jullie, hoe jullie met deze moeilijk tijd/situatie omgaan.. Wij denken aan jullie. Liefs Ethel, Hans, Lauren en Maarten

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Willo,
    Ik hoorde vanavond van Marike wat er met je gebeurd is! Wat zullen je papa mama en broer en zus erg geschrokken zijn!Wat fijn dat mama zo dicht bij je kan blijven,en ik hoop ook dat die nare dromen wegblijven.En dat je natuurlijk weer helemaal opknapt.Zodat je weer een keer met Brechje kan spelen als we elkaar weer eens zien,misschien kan papa weer van die lekkere pannekoeken maken?Wat denk je ervan Willo? Goed idee toch?

    Lieve Henk en Gerda, Hanne en Anouk, wat een erge schrik!Ik hoop op een spoedig herstel van Willo en hoop dat jullie gauw weer allemaal samen zullen zijn in Nederland met jullie kanjer!
    Heel veel sterkte en kracht toegewenst.

    Liefs van Riane en Brechje.

    BeantwoordenVerwijderen